Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

by City Travellers on Tuesday, April 19, 2011 at 11:55pm

Wild Corner

Η «άγρια γωνία» ενός κήπου είναι ένα σηµείο όπου δεν γίνεται καµία καλλιέργεια. Αποµεινάρια
 θάµνων, ξερά κλαδιά και φύλλα είναι συγκεντρωµένα όλα µαζί και προσφέρουν σηµαντικό «καταφύγιο» στους «κατοίκους» του κήπου. Είναι ένα εξαιρετικά ήσυχο σηµείο και θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε κήπο, τόσο για τα ευεργετικά όσο και για τα βλαβερά ζωύφια.
Η «άγρια γωνία» εξετάζει του τρόπους µε τους οποίους ερµηνεύουµε τον φυσικό κόσµο. Η φύση µέσα στην περιπλοκότητάτης είναι δύσκολο να επικοινωνήσει, αλλά εµείς, όντας έξυπνοι και συναρπαστικοί δηµιουργοί του νόηµατος, βρίσκουµε ένα τρόπο να αφαιρέσουµε τις παρατηρήσεις µας από τον υλικό κόσµο ώστε να τον κατανοήσουµε. Έχουµε γίνει ειδήµονες στο να απλοποιούµε και να πακετάρουµε καλύτερα τις µπλεγµένες βαλίτσες από εµπειρίες στο σηµείο που οι τεχνητές εικόνες δεν χρειάζεται πλεόν να µοιάζουν µε το αυθεντικό. Ποιός είναι ο καταναγκασµός για αφαίρεση που τελικά µας επιτρέπει να δούµε ένα πεντάγραµµο και να φανταστούµε έναν έναστρο ουρανό; Ο ίδιος ουρανός θα µπορούσε να βρέξει τα αστέρια του πάνω µας, αλλά τον πετάµε σαν µπάλα µέσα από τα χέρια µας. Όσο η εξέλιξη µας διαµορφώνει, ανταποδίδουµε. Είναι µία σχέση αµοιβαίας χειραγώγησης. Διώξε τις αγκαθωτές, λερωµένες άκρες. Εκσυγχρονίσου, ζωγράφισε και γίνε πιο εκλεπτυσµένος για καλύτερη κατανόηση. Είναι όµορφο και απαραίτητο. Αλλά άφησε µία γωνία ανέπαφη και επlσκέψου την µια στο τόσο.

Hannah Greely

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

cttrvlls Δεύτερο Εξάμηνο 2017 Ξεκινάμε με ένα νέο σχήμα τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές: Κατερίνα Αθανασίου, Αντώνης Λακίδης και μαζί ...