Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Αυτή τη Δευτέρα 14.11 στις 7.00 μμ

έχει προγραμματισθεί, το θεωρητικό μάθημα, να γίνει στο Γαλλικό Ινστιτούτο, συζητώντας και παρακολουθώντας στην έκθεση Εκατό χρόνια από το ταξίδι της Ανατολής του Le Corbusier

«Μάτια που βλέπουν ... την Ακρόπολη»

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, 20 Οκτωβρίου - 30 Δεκεμβρίου 2011

Οι συμμετέχοντες και πιθανοί ενδιαφερόμενοι θα συναντηθούμε στον προαύλιο χώρο του Γαλλικού ινστιτούτου.

Δ ιεύθυνση:
Σίνα 31
ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΑΘΗΝΑ

Σας προσκαλούμε να μας γνωρίσετε εν δράσει, και να συμμετάσχετε στο ερευνητικό αυτό εγχείρημα.

Αν θέλετε να παρακολουθείται τις δράσεις μας και τις κινήσεις μας κάντε like στο facebook :

http://www.facebook.com/pages/City-Travellers/197638100270480

και παρακολουθείται το blog μας στη διεύθυνση:

http://artcoursescitytravellers.blogspot.com/

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ. Tο όνομά του ήταν ακόμα Charles-Edouard Jeanneret όταν ο 24χρονος Λε Κορμπιζιέ αποφάσισε να οργανώσει ένα μεγάλο ταξίδι μαθητείας στην Ιταλία και στα Βαλκάνια που ο ίδιος ονόμασε «Ταξίδι της Ανατολής». Ταξιδεύοντας με τρένο, άλογο, πλοίο και πολλές φορές ακόμα και με τα πόδια, μπόρεσε κατά τη διάρκεια του 1911 να δει με τα μάτια του τα σημαντικά μνημεία της ιστορίας, από την Αγία Σοφία και τα τζαμιά στην Πόλη μέχρι το Αγιο Ορος, την Ακρόπολη, τους Δελφούς, την Πομπηία, τη Ρώμη. Ηταν αυτά πολύ σημαντικά χρόνια για τον νεαρό τότε αρχιτέκτονα, ο οποίος είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Βιέννη και είχε περάσει μερικούς μήνες στο Βερολίνο δουλεύοντας για τον γνωστό Γερμανό αρχιτέκτονα Peter Behrens.

«Το Ταξίδι της Ανατολής» σημάδεψε τον Λε Κορμπιζιέ και μας έδωσε μια σειρά από καταπληκτικά σχέδια (ξεχωριστή η σειρά του Παρθενώνα), 11 εκ των οποίων εκτίθενται από χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών με τίτλο «Η γλώσσα της πέτρας».

Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από εκείνο το μεγάλο νεανικό ταξίδι και το Ιδρυμα Le Corbusier διοργανώνει τρεις επιστημονικές συναντήσεις στην Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα και τη Νάπολη, τους τρεις σημαντικότερους σταθμούς του ταξιδιού του.

Μέσα από τις συναντήσεις αυτές θα αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο οι πόλεις, τα τοπία και οι πολιτισμοί ενίσχυσαν την παιδεία του, συνέβαλαν στην απόφασή του να γίνει αρχιτέκτονας και εμπλούτισαν τη φαντασία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

cttrvlls Δεύτερο Εξάμηνο 2017 Ξεκινάμε με ένα νέο σχήμα τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές: Κατερίνα Αθανασίου, Αντώνης Λακίδης και μαζί ...