Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

1η περιπλάνηση 2013 / Κυριακή 3 Μάρτη

Τον επόμενο περίπατο των City Travellers τον προγραμματίζουμε για την Κυριακή 3 Μάρτη...

Θα θέλαμε τις προτάσεις σας για το τόπο που θα σας ενδιέφερε να περπατήσουμε...και το θέμα που θα ήταν ενδιαφέρον να ανοίξουμε…κάπου μέσα στην πόλη ή στα πέριξ.

Θα θέλαμε την συμμετοχή σας… να έρθετε μαζί μας στη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε.

Ο καθένας να καταγράψει, να σχεδιάσει να εξερευνήσει με όποιον τρόπο - βλέμμα ή μέσον (μολύβι - φωτογραφική μηχανή, μαγνητόφωνο, βίντεο..) επιθυμεί να περισυλλέξει τα στοιχεία τοπογραφίας που θα τον αφορούν προσωπικά είτε συναισθηματικά είτε με το ψυχρό μάτι της γνωσιολογίας, είτε σαν βοτανολόγος, είτε σαν εικαστικός. Με όποιο βλέμμα θέλει να κοιτάξει τον κόσμο. Σε μια παρέα που θα ανταλλάξει απόψεις, θα συζητήσει και θα ζήσει μία κοινή εμπειρία.
Οι City Travellers δεν προσβλέπουν σε οικονομικό όφελος, παρά μόνο στη αφελή δημιουργία και πρόκληση κοινών εμπειριών. Το ενδιαφέρον μας βρίσκεται στην αγάπη μας για την περιπλάνηση και ο στόχος μας είναι ιδανικά να συσταθεί μια ομάδα που να αρέσκεται να ταξιδεύει με κοινούς προορισμούς. Να βρίσκει χρηματοδότες για να ολοκληρώνει τον σκοπό της κάθε περιπλάνησης. Και να προκύπτει απ΄ αυτό το ταξίδι ένα βιβλίο ημερολόγιο, που θα εκδίδουμε, με φωτογραφίες βίντεο ή σχέδια.. ή γραφήματα από δονήσεις .. μπορεί και σεισμικές. Θα υπάρχει ο χώρος μας στην Κωλέττη που θα συγκεντρώνουμε και θα εκθέτουμε τη δουλειά μας κάθε φορά.. και πολλοί άλλοι χώροι στην Αθήνα που μας περιμένουν. Δεν καλούμε κατ΄ ανάγκη επαγγελματίες, αλλά τον καθένα από σας που να είναι traveller-περιπατητής.


Μιά ενδιαφέρουσα πρόταση της Τζένης, - Eugenie Kapernarou - είναι:


"Να βρεθούμε στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού - Νεκροταφείο-, να "ατενίσουμε" τα θαμένα εκεί πρόσωπα, προσπαθώντας να τα αναπαραστήσουμε φαντασιακά - έχοντας υπόψη το επίτευγμα της αναπαράστασης της ΜΥΡΤΙΔΟΣ, συνδέοντας όλα αυτά με την πρόταση της Κατερίνας για μελέτη-υλοποίηση ενός <αυτοπορτραίτου>....... Στη συνέχεια να "χαθούμε" στα δρομάκια του ΨΥΡΡΗ και να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στον αγαπημένο Χώρο του ΕΜΠΡΟΣ, για επαφή με το πείραμα του ανοιχτού χώρου, ως κοινού αγαθού...Επίσης θα μπορούσε να ξεκινήσει μιά συζήτηση για την "ενότητα ή την "διαφορά" της "ατμόσφαιρας" των χώρων και πως θα εκφραζόταν στο καλλιτεχνικό έργο....."


και απ΄ευκαιρία να ανοίξουμε και το θέμα που προτείναμε για το επόμενο εργαστήριο:

citytravellerspr@gmail.com

... μια έκθεση με εαυτόπορτραίτα..

σας προσκαλούμε, όσοι ενδιαφέρεσθε να σκηνοθετήσετε μια εικόνα που να αντιπροσωπεύει τον εαυτό σας, προκαλώντας ένα έργο, δηλαδή το αντικείμενο της σκέψης σας, να δηλώσετε συμμετοχή στο μέιλ citytravellerspr@gmail.com ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα εργαστεί πάνω στο πως θα σκηνοθετήσει, θα απεικονίσει και θα δώσει τη χροιά τη ποιότητα και την αισθητική ο κάθε ένας στο έργο του..


**να εμφανίσετε το αντικείμενο της σκέψης....

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς κόστος. Η πρόσκληση αφορά κάθε έναν που ενδιαφέρεται ανεξάρτητα των γνώσεων του και του αντικειμένου με το οποίο ασχολείται.


citytravellerspr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

cttrvlls Δεύτερο Εξάμηνο 2017 Ξεκινάμε με ένα νέο σχήμα τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές: Κατερίνα Αθανασίου, Αντώνης Λακίδης και μαζί ...