Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στη 1η Περιπλάνηση 2013 τη Κυριακή στις 11.00 πμ.   
( Η συνάντησή μας θα γίνει στο taf (Διεύθυνση: Νορμανού 5, Μοναστηράκι, Αθήνα)


(Παρακαλώ ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας

https://www.facebook.com/events/568854036460640/
ή
citytravellerspr@gmail.com )


Οι CITY TRAVELLERS,
σας προσκαλούν στον περίπατο που διοργανώνουν πέριξ του:
Αρχαιολογικού Χώρου Κεραμεικού http://goo.gl/maps/xkfZc

Ερμού 148, Αθήνα - Κέντρο
Τηλ. 210 3463552

*
Πρόσβαση στον Αρχαιολογικό Χώρο

Για τους πεζούς ο χώρος βρίσκεται στην κατάληξη του πεζοδρόμου της οδού Ερμού προς την οδό Πειραιώς. Με Μετρό και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο εξυπηρετεί ο σταθμός "Θησείο". Με ΙΧ στάθμευση είναι δυνατή μόνον στην περιοχή του Γκαζιού (Πειραιώς). 

...ο καθένας να καταγράψει, να σχεδιάσει να εξερευνήσει με όποιον τρόπο - βλέμμα ή μέσον (μολύβι - φωτογραφική μηχανή, μαγνητόφωνο, βίντεο..) επιθυμεί να περισυλλέξει τα στοιχεία τοπογραφίας που θα τον αφορούν προσωπικά είτε συναισθηματικά είτε με το ψυχρό μάτι της γνωσιολογίας, είτε σαν βοτανολόγος, είτε σαν εικαστικός. Με όποιο βλέμμα θέλει να κοιτάξει τον κόσμο. Σε μια παρέα που θα ανταλλάξει απόψεις, θα συζητήσει και θα ζήσει μία κοινή εμπειρία.


Πρόγραμμα Επίσκεψης

Επειδή είμαστε πάντα πολύ τυχεροί με τα καιρικά φαινόμενα…

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-03-2013
ΚΑΙΡΟΣ: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΜΕ 8 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΜΕ 8 ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΤΩΣΗ.11:00 πμ
Η συνάντησή μας θα γίνει στο taf (Μοναστηράκι, Αθήνα)

Διεύθυνση: Νορμανού 5,
Σταθμός Μοναστηράκι,κατεβαίνοντας την ΗφαίστουΚυριακή όλα κλειστά…?

Το πρώτο στενό δεξιά είναι η Νορμανού, στο 5 είναι το Τaf,

Ώρες Λειτουργίας:
Κυριακή 11:00πμ

Ώρα συνάντησης 11.00πμ με το άνοιγμα κι εμείς…
info@theartfoundation.gr
t/f 210 3238 757

Συζήτηση με τον πρωινό καφέ και κάποιες εισαγωγικές σκέψεις για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα την "ενότητα ή την "διαφορά" της "ατμόσφαιρας" των χώρων και πως θα εκφραζόταν στο καλλιτεχνικό έργο.

Φεύγοντας από κει - καιρού θέλοντος -όπου πιθανά να συμπέσουμε με την άφιξη των 5 Ιρλανδών καλλιτεχνών που προσγειώνονται στην Αθήνα και έχουν στη διάθεσή τους 5 ημέρες για να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης, εγκατάσταση ή γλυπτική, σύμφωνα με ένα σύνολο Κανόνων και Κανονισμών για μια έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 7 Μαρτίου. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι Andrew Carson, Adam Gibney,Samantha McGahon, Matthew Nevin και Ciara Scanlan.

http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/1155/The_Non_Zero_Sum_Art_Games_/


Περίπου 12:00 -12:30


Θα περπατήσουμε την εντυπωσιακή οδό Πιττακή και

κατεβαίνοντας προς το θησείο αν ο καιρός είναι καλύτερος θα συνεχίσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο – η είσοδος είναι δωρεάν αυτή την Κυριακή και ως τις 3.00μμ επισκέψιμος..ή αν έχουμε βροχή θα κλειστούμε γρήγορα γρήγορα στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά - Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο 10554 Αθήνα Τ : 210 3215717 F : 210 3215712

Ώρες λειτουργίας: Κυριακή : 11.00 – 16.00

για μια ξενάγηση:


Franz West, Ο Βιεννέζος Φίλος

08/02/2013 - 05/05/2013

Επιμέλεια: Ντένης Ζαχαρόπουλος
http://goo.gl/maps/P6ECX12:00 -12:30 
για την επίσκεψη:


Στον αρχαιολογικό τόπο, θα συζητήσουμε τις παραμέτρους της εργασίας μας και θα ξεκινήσουμε την περιπλάνηση αναζητώντας ο κάθε ένας μας τα στοιχεία που θα συγκροτήσουν και θα ξεδιπλώσουν σιγά σιγά την σκέψη του και την προσέγγισή του σ΄αυτό τον τόπο. 

Eugenie Kapernarou
Να βρεθούμε στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού - Νεκροταφείο-, να "ατενίσουμε" τα θαμένα εκεί πρόσωπα, προσπαθώντας να τα αναπαραστήσουμε φαντασιακά - έχοντας υπόψη το επίτευγμα της αναπαράστασης της ΜΥΡΤΙΔΟΣ, συνδέοντας όλα αυτά με την πρόταση της Κατερίνας για μελέτη-υλοποίηση ενός <αυτοπορτραίτου>....... Στη συνέχεια να "χαθούμε" στα δρομάκια του ΨΥΡΡΗ και να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στον αγαπημένο Χώρο του ΕΜΠΡΟΣ, για επαφή με το πείραμα του ανοιχτού χώρου, ως κοινού αγαθού...Επίσης θα μπορούσε να ξεκινήσει μιά συζήτηση για την "ενότητα ή την "διαφορά" της "ατμόσφαιρας" των χώρων και πως θα εκφραζόταν στο καλλιτεχνικό έργο.....


Αν πάλι ο καιρός δεν μας το επιτρέψει έχουμε την εναλλακτική του Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"


http://www.magnesianews.gr/Culture/?EntityID=ec2e511a-d417-4fa9-99c4-0c2dbf57bf0b


Στο κέντρο υπάρχουν δυο μόνιμες εκθέσεις:

Το "Οδοιπορικό της Αθήνας", στον 1ο όροφο στο οποίο βλέπει κανείς την Αθήνα του 19ου και μέσων του 20ου αιώνα μέσα από αναπαραστάσεις κτιρίων, σπιτιών, μαγαζιών και ανθρώπων.

Το Μουσείο- θέατρο Σκιών "Χαρίδημος", όπου από το Σεπτέμβριο του 2006 φιλοξενείται η πλούσια συλλογή της γνωστής οικογένειας Καραγκιοζοπαιχτών Χαριδήμου. Παρουσιάζονται πάνω από χίλια εκθέματα, όπως φιγούρες από δέρμα, χαρτόνι, ζελατίνη, χνάρια με μολύβι, πανόδετα χειρόγραφα βιβλία, πίνακες λαϊκής ζωγραφικής, φωτογραφικά ντοκουμέντα και άλλα από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνται επίσης δωρεάν παραστάσεις στα σχολεία καθώς και μαθήματα κατασκευής φιγούρας σε παιδιά και ενήλικες σε εβδομαδιαία βάση.

Ή

Temple Theatre workshop
O δημιουργικός περφόρμερ


εισηγητές: Mike Tweddle, Paul O’ Mahony

Η δουλειά της Temple Theatre βασίζεται στην αρχή της γενναιοδωρίας.
Στόχος της ομάδας είναι δημιουργία παραστάσεων που αφηγούνται συναρπαστικές και γνώριμες ιστορίες με φρέσκους, δημιουργικούς και προσιτούς τρόπους.

Στη διάρκεια του workshop οι Mike Tweddle και Paul O’ Mahony θα παρουσιάσουν μερικές από τις προσεγγίσεις που έχουν καλλιεργήσει τα τελευταία 5 χρόνια, με στόχο να αναπτυχθεί η επαφή των συμμετεχόντων με άλλους περφόρμερ, αλλά και με το κοινό, ενισχύοντας την φαντασία και την περιέργειά τους.

Η περιέργεια, το να είσαι ανοιχτός, το να ακούς αλλά και ο ρυθμός είναι θεμελιώδη δεξιότητες στη σκηνή και με την καλλιέργειά τους μπορείς να δημιουργήσεις ανοιχτές παραστάσεις. Τα παιχνίδια και οι ασκήσεις του workshop θα ενεργοποιήσουν και θα βελτιώσουν αυτές τις τεχνικές και το workshop θα παράσχει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για να ρισκάρουν οι συμμετέχοντες και να κάνουν λάθη με μια αίσθηση χαράς!

Το workshop απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς και φοιτητές δραματικών σχολών. Η καλή χρήση της Αγγλικής γλώσσας δεν είναι απαραίτητη. Τα άνετα ρούχα θα βοηθήσουν στις ασκήσεις κίνησης.

Η ομάδα Tempe Theatre ανυπομονεί να σας γνωρίσει και να μοιραστεί μαζί σας την χαρά και το πάθος τους για το θέατρο!

Bios, Πειραιώς 84. 10435, Αθήνα. Ελλάδα

ή

http://www.technopolis-athens.com/web/guest/visitors


15:00 – 17:00

θα κινηθούμε προς την περιοχή του Ψυρρή, να γευθούμε κάτι τις,
συζητώντας….**

ώστε να συνεχίσουμε στο θέατρο ¨Εμπρός¨ για μια παράσταση στις 5.00μμ που όποιος θέλει ακολουθεί

Στην κατάληψη του ιστορικού θεατρικού χώρου «Εμπρός» προχώρησε η Κίνηση Μαβίλη και καταθέτει μια πιλοτική πρόταση ενός άλλου μοντέλου λειτουργίας πολιτιστικού χώρου. ***
.** η συζήτησή μας θα κινηθεί με αφορμή την πρόταση

citytravellerspr@gmail.com

... μια έκθεση με εαυτόπορτραίτα..
σας προσκαλούμε, όσοι ενδιαφέρεσθε να σκηνοθετήσετε μια εικόνα που να αντιπροσωπεύει τον εαυτό σας, προκαλώντας ένα έργο, δηλαδή το αντικείμενο της σκέψης σας, να δηλώσετε συμμετοχή στο μέιλ citytravellerspr@gmail.com ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα εργαστεί πάνω στο πως θα σκηνοθετήσει, θα απεικονίσει και θα δώσει τη χροιά τη ποιότητα και την αισθητική ο κάθε ένας στο έργο του..
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς κόστος. Η πρόσκληση αφορά κάθε έναν που ενδιαφέρεται ανεξάρτητα των γνώσεων του και του αντικειμένου με το οποίο ασχολείται.

http://www.lenscratch.com/2013/02/lenscratch-2013-self-portrait.html?spref=tw
*Ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού αποτελεί μικρό μόνο μέρος του αρχαίου αττικού δήμου των Κεραμέων, ενός από τους μεγαλύτερους της αρχαίας Αθήνας, ο οποίος βρισκόταν στη βορειοδυτική παρυφή της πόλης. Ο χώρος του Κεραμεικού περιβάλλεται σήμερα από τις οδούς Ερμού, Πειραιώς και Ασωμάτων. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, υπήρξε περιοχή εγκατάστασης αγγειοπλαστών και αγγειογράφων και ο κύριος τόπος παραγωγής των περίφημων αττικών αγγείων. Η παραποτάμια περιοχή του Κεραμεικού πλημμύριζε συνεχώς και δεν ευνοούσε την κατοίκηση. Άρχισε έτσι να χρησιμοποιείται ως χώρος ταφής, και σταδιακά έγινε το σημαντικότερο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας.

Οι τεχνίτες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Κεραμεικού χάρις στα κατάλληλα για την κατασκευή αγγείων αργιλώδη εδάφη που περιβάλλουν τον μικροσκοπικό ποταμό Ηριδανό. Ο Ηριδανός, που ρέει σήμερα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, είχε εξαφανιστεί επί αιώνες, θαμμένος από επιχώσεις 8-9 μ. έως δηλαδή τη σημερινή στάθμη της οδού Ερμού. Έμεινε θαμμένος μέχρι το 1960 και αποκαλύφτηκε με τις ανασκαφές.

Οι αρχαιότεροι τάφοι χρονολογούνται στην Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (2700-2000 π.Χ.). Από την υπομυκηναϊκή περίοδο (1100-1000 π.Χ.) και εξής το νεκροταφείο αναπτύσσεται συνεχώς. Κατά τη γεωμετρική (1000-700 π.Χ.) και αρχαϊκή (700-480 π.Χ.) περίοδο οι τάφοι πληθαίνουν, εντάσσονται σε ταφικούς τύμβους ή σημαίνονται με επιτάφια μνημεία. Από την ελληνιστική περίοδο έως τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους (Από το 338 π.Χ. έως περίπου τον 6ο αι. μ.Χ.) συνεχίστηκε αδιάκοπα η λειτουργία του νεκροταφείου στον ίδιο χώρο.

Τα σημαντικότερα αθηναϊκά αγγεία της εποχής έχουν βρεθεί σε τάφους του Κεραμεικού. Μεταξύ αυτών και η περίφημη «οινοχόη του Διπύλου?, με την αρχαιότερη ελληνική αλφαβητική επιγραφή (δεύτερο ήμισυ του 8ου π.Χ. αι.). Οι ανασκαφές στον Κεραμεικό άρχισαν από την εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία το 1870 με διευθυντή τον Στ. Κουμανούδη. Κατά τις επόμενες δεκαετίες οι ανασκαφές συνεχίστηκαν σε συνεργασία με τους Γερμανούς A. Brueckner και F. Noack ενώ από το 1913 μέχρι σήμερα συνεχίζονται από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού πραγματοποιούνται περιοδικές αποψιλώσεις και καθαρισμοί. Πρόσφατα (2004) ολοκληρώθηκε κατασκευή δικτύου διαδρομών επισκεπτών, κτιριακή βελτίωση και επανέκθεση του Μουσείου Κεραμεικού, τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, διαμόρφωση αμφιθεατρικού χώρου θέασης. Με πρόσφατες (από το έτος 2000 και εξής) απαλλοτριώσεις οικοπέδων ομόρων προς τον αρχαιολογικό χώρο η έκτασή του αναμένεται να διευρυνθεί και να πραγματοποιηθούν εν καιρώ νέες ανασκαφές.

Το μικρό μουσείο μέσα στο χώρο φιλοξενεί ευρήματα μόνον από τις έρευνες στον Κεραμεικό.

Συντάκτης : Θ. Ηλιόπουλος, αρχαιολόγος 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κεραμεικού στεγάζει εκθέματα, σχεδόν αποκλειστικά ταφικού χαρακτήρα, που προέρχονται από τις ανασκαφές του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, εκτάσεως 38.500 τ.μ.

Το μουσείο βρίσκεται μέσα στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο και η πρόσβασή του γίνεται από στον πεζόδρομο της οδού Ερμού (Ερμού 148), πλησίον της οδού Πειραιώς. Πρόκειται για ένα λιτό ισόγειο τετράγωνο κτήριο, η πρόσοψη του οποίου πλαισιώνεται από στεγασμένη εξωτερική ...


***"Πριν τη γενική συνέλευση του ΕΜΠΡΟΣ την Τρίτη 30 /10/12 λάβαμε νέα επιστολή αποβολής από το χώρο αλλά αυτή τη φορά κατονομάζονται ως υπεύθυνοι συγκεκριμένα άτομα από την ομάδα της κίνησης Μαβίλη. Σύμφωνα με εκτίμηση των δικηγόρων με την επιστολή αυτή η ΕΤΑΔ προχωράει σε κλείσιμο του χώρου με εισαγγελέα και αστυνομία στο άμεσο διάστημα. Παρόλο που δεν υπάρχει δημόσια προκήρυξη ενδιαφέροντος για το κτήριο, η ΕΤΑΔ που όπως αναφέρει «είναι ευαισθητοποιημένη στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών» (επιστολή 23/10/12 προς κίνηση κατοίκων Ψυρρή) δεν δέχθηκε καν να συζητήσει με την κίνηση κατοίκων ή την κίνηση Μαβίλη για το μέλλον του χώρου (χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για άμεση χρήση).

Στην Γενική Συνέλευση, Τρίτη 30/10/12 αποφασίστηκε μέσω ψηφοφορίας ότι το ΕΜΠΡΟΣ παραμένει ανοιχτό και λειτουργεί με ένα συμμετοχικό μοντέλο όπου ο καθένας μπορεί να προτείνει και να οργανώσει δράσεις χωρίς να υπάρχει καμία διαδικασία επιλογής. Επίσης καθορίστηκε ο μήνας Νοέμβριος ως μεταβατικό διάστημα αυτού του μοντέλου και δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα (νομικά, επικοινωνίας, εκδηλώσεων) έτσι ώστε να είναι ο χώρος ενεργός και να προγραμματιστούν δράσεις.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στις ομάδες εργασίας και να είστε παρόντες στις δράσεις του ΕΜΠΡΟΣ για τις οποίες σύντομα θα λάβετε το πρόγραμμα, και να συμμετέχετε στις Γενικές Συνελεύσεις. Η παρουσία σας αυτή τη στιγμή στις νέες δράσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις και προγράμματα είναι καθοριστική και απαραίτητη για να συνεχίσει το ΕΜΠΡΟΣ να λειτουργεί ως ένας ερευνητικός καλλιτεχνικός, κοινωνικός χώρος, κοινό αγαθό στην πόλη μας.

Εμπρός Κοινότητα "

Θέατρο Εμπρός > Ψυρρή

Διεύθυνση: Ρήγα Παλαμήδου 2 Τηλέφωνο: 2103238990

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/3
12.00-15.00 Σειρά δωρεάν μαθημάτων-εργαστηρίων πάνω στις τεχνικές του Θεάτρου του Καταπιεσμένου και Θεάτρου Φόρουμ

17.00-18.00 "Ιστορίες του Μετρό"
Πρόκειται για ένα κείμενο, γραμμένο μέσα από τη συνεργασία, τη συνύπαρξη,
και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Η παρουσίαση αυτής της εργαστηριακής
έρευνας, είναι το τελικό στάδιο μίας τρίμηνης συνύπαρξης – συνεργασίας, με κοινό
στόχο κυρίως πολιτικό , αλλά και καλλιτεχνικό.

Η ομάδα αρχικά δούλεψε πάνω στο θεατρικό έργο «ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ»
του Βίντοσαβ Στεβάνοβιτς (μετάφραση Έρση Βασιλικιώτη). Ένα κείμενο με
αντιεθνικιστικό και αντιπολεμικό περιεχόμενο, που εξέφρασε κατά κοινή ομολογία
των μελών της ομάδας, την «κοινή μας ανάγκη» να μιλήσουμε για την κατάσταση
στην Ελλάδα (και δη στην Αθήνα) του σήμερα. .Το κείμενο του Στεβάνοβιτς
αποτέλεσε τον αρχικό καμβά πάνω στον οποίο «χτίσαμε» κοινό κώδικα επικοινωνίας,
εντός και εκτός σκηνής, και μας έδωσε την αφορμή για περαιτέρω έρευνα και
διαδραστική δημιουργία. Η συνύπαρξη, για μας αποτελούσε και συνεχίζει να
αποτελεί μία έμπρακτη μαρτυρία του «μαζί». Η έρευνα που κάναμε «γέννησε 7
μικρές ιστορίες, γραμμένες ουσιαστικά από όλους για όλους.

Σε πολιτικό επίπεδο, θελήσαμε να εκφράσουμε την έμπρακτη αντίστασή μας ,
ενάντια στο ρατσισμό, τη βία, και την κοινωνική κακοποίηση που βιώνουμε σήμερα
στην Ελλάδα. Σε καλλιτεχνικό επίπεδο, θελήσαμε να λειτουργήσουμε ερευνητικά,
να πειραματιστούμε, και να αντιμετωπίσουμε αυτήν μας τη δράση ως εργαστηριακή
έρευνα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν είχαμε θέσει ως αρχικό μας στόχο
την παρουσίαση της έρευνας αυτής. Ωστόσο η ανάγκη μας για συνύπαρξη, και
κυρίως το κείμενο που ουσιαστικά από κοινού χτίσαμε, μας ώθησε στην ανάγκη να
επικοινωνήσουμε τη «δουλειά» μας αυτή, και με άλλους.

Θα ήταν μεγάλη χαρά για μας, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, την Κυριακή
3 Μαρτίου, και ώρα 5 μμ, στον ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Θεάτρου
Εμπρός. (Ρήγα Παλαμήδου 2 Ψυρρή). Η επιλογή του χώρου δεν είναι καθόλου
τυχαία. Εκφράζει κι αυτή με τον τρόπο της, πολλά από τα οποία θα θέλαμε να
κατακτήσουμε ως μονάδες , ως ομάδα, ως πολίτες, ως άνθρωποι.

Συντελεστές:
Σκηνοθετική – δραματουργική επιμέλεια και επεξεργασία Ζωή Λύρα
Μουσική Άδωνις Βαρδαραμάτος, Μαρία Μανώλη
Φωτογραφίες Στάθης Λιούρδης, Άδωνις Βαρδαραμάτος , Μελίνα Μαρκάκη
Βοηθός παραγωγής Angelos Kostantinov

Ηθοποιοί- Συγγραφείς (αλφαβητικά):
Shahid Mehmood Goraya (Nomi)
Samir Δημήτριος Elias
Βασίλης Ιερωνυμάκης
Μαγδαληνή Κρυσταλινού
Στάθης Λιούρδης
Σταυρούλα Μουσούλη
Μυρτώ Στράμπη

18.00-21.00 Ανοιχτή συνέλευση του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

cttrvlls Δεύτερο Εξάμηνο 2017 Ξεκινάμε με ένα νέο σχήμα τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές: Κατερίνα Αθανασίου, Αντώνης Λακίδης και μαζί ...