Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

A (NEW) ATHENS STATE OF MIND | metamatic:taf | 26.9 - 27.10.13

Thursday at 8:30pm until October 27 at 11:30pm

Το metamatic:taf καλωσορίζει τη νέα εκθεσιακή χρονιά φιλοξενώντας από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου την έκθεση a (New) Athens state of mind, μια προσπάθεια χαρτογράφησης του νέου κοινωνικού και πολιτιστικού προσώπου της Αθήνας, όπως αυτό διαμορφώνεται μέσα από τη δράση των δημιουργικών ανθρώπων και ομάδων της πόλης.

Δανειζόμενη τον τίτλο της από το γνωστό τραγούδι του Billy Joel, η έκθεση είναι αφιερωμένη στους κατοίκους της πόλης που αντιμετωπίζουν με θέληση και επιμονή τις πολλαπλές αλλαγές των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Αντλώντας από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, επιχειρούν να επανεφεύρουν ένα μοντέλο τρόπου ζωής προσαρμοσμένο στο σήμερα και χαρίζουν στην Αθήνα μια γενναιόδωρη ανάσα αισιοδοξίας.

Συνδυάζοντας διαφορετικούς επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς τομείς και ετερόκλητες μορφές έκφρασης και δραστηριότητας, η έκθεση a (New) Athens state of mind μετατρέπει τα δωμάτια του metamatic:taf σε ένα πολύπλευρο χάρτη της (νέας) Αθήνας. Εικαστικοί, αρχιτέκτονες, κινηματογραφιστές και blogger εκθέτουν τη δική τους οπτική για τον αστικό χώρο επιδιώκοντας επεμβατικά να τον προσωποποιήσουν. Με κεντρικό σημείο αναφοράς τη διαμόρφωση μιας πρωτότυπης ανθρωποκεντρικής αστικότητας, οι επισκέπτες της έκθεσης καλούνται να γνωρίσουν εκ νέου φαινομενικά γνώριμες γωνιές της πόλης αλλά κυρίως να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους μέσα σε αυτή.


Συμμετέχουν: Alternative Tours of Athens, Αrchitecture For Humanity, athensville, City of errors, city travellers, Live in Athens, The Wake Up Call

Επιμέλεια: Γιαλένα Κλειδαρά και Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα

Περισσότερες πληροφορίες: http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/1953/A_(New)_Athens_state_of_mind/


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εγκαίνια: Πέμπτη 26.9.13, 20.30
Διάρκεια έκθεσης: 26.9 – 27.10.2013
Ώρες Λειτουργίας: Δευτ.-Σαβ. 12.00-21.00, Κυρ. 12.00-19.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

cttrvlls Δεύτερο Εξάμηνο 2017 Ξεκινάμε με ένα νέο σχήμα τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές: Κατερίνα Αθανασίου, Αντώνης Λακίδης και μαζί ...