Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Οι City Travellers ξεκινούν την εκπομπή τους στο beton7artradio / Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και κάθε δεύτερη Πέμπτη: 17.00 - 19.00 μ.μ.Οι City Travellers στο http://www.beton7artradio.gr/player/ξεκινούν την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

και κάθε δεύτερη Πέμπτη: 17.00 - 19.00 μ.μ.

email επικοινωνίας: k.athanasiou@yahoo.gr

Οι City Travellers φέτος θα ξεκινήσουν τις εκπομπές τους την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 17.00 - 19.00 μ.μ. στο beton7artradio με τους: Κατερίνα Αθανασίου, Αντώνη Λακίδη σε ένα νέο σχήμα με τον Γιάννη Ιωαννίδη μεταφραστή και μελετητή των ¨Καταστασιακών¨.
Ένα καλλιτεχνικό κίνημα στον ακροαριστερό χώρο της Ευρώπης του ΄60, που διατύπωσε την ¨θεωρητική και πρακτική ανάπτυξη των καταστάσεων¨. Συγκροτήθηκε από θεωρητικούς καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, αρχιτέκτονες, πολιτικούς και άλλους. Σκοπός τους ήταν η υλοποίηση των υποσχέσεων των καλών τεχνών στην καθημερινή ζωή. Οι ιδέες τους διαδόθηκαν και βρήκαν απήχηση σε διεθνή κλίμακα μέχρι σήμερα. Αίτημά τους ¨ Η ζωή να γίνει καλλιτέχνημα¨.

Το τρίτο μέλος της ομάδας μας Παναγιώτης Παπαδόπουλος, θα λείψει μια μικρή περίοδο στο Παρίσι. Θα μας ενημερώνει τακτικά, για τις δραστηριότητές του εκεί και σε κάποια απ´ τις επόμενες εκπομπές που θα συμπέσει, θα είναι και αυτός μαζί μας..

Beyond City Travellers
Επίσης έχουμε δημιουργήσει μια νέα σχέση απέναντί μας δηλ .κάθε ενδιάμεση Πέμπτη (των εκπομπών μας) 17.00 – 18..00 μ.μ. μια ομάδα 3 νεαρών εικοσάχρονων που θα συμπληρώνουν, θα απαντούν, ή θα σχολιάζουν με τον δικό τους ανάλαφρο, αλλά όχι πάντα ανώδυνο, δροσερό τρόπο και λόγο στις θεματικές μας εξερευνήσεις. Χωρίς δεύτερη επεξεργασία, άμεσα, χωρίς επεμβάσεις.

---------------------------
Η ομάδα city travellers είναι ένα πειραματικό εικαστικό-θεωρητικό εργαστήριο. Στις δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνεται η διοργάνωση μικρών εικαστικών συλλογικών δράσεων και εκθέσεων που είναι αποτέλεσμα της έρευνας του εργαστηρίου. Άλλη μία δράση τους είναι η εκπομπή στο Beton7artradio. Το περιεχόμενο της εκπομπής θα αφορά στη έννοια της περιήγησης και της περιπλάνησης – πρωταρχικές έννοιες που απασχολούν το εργαστήριο.
Οι θεωρίες του Μπωντλαίρ, του Μπένγιαμιν και των Καταστασιακών για τη μοντερνικότητα γίνονται οι βάση για τις συζητήσεις μεταξύ του φιλοσόφου Παναγιώτη Παπαδόπουλου, της εικαστικού/γλύπτριας Κατερίνας Αθανασίου και του εικαστικού/ζωγράφου Αντώνη Λακίδη. Εμπλέκονται στην αέναη διερεύνηση των διαφορετικών αντιλήψεων που περιέχει από τη μία πλευρά η θεωρία της ιστορίας και της φιλοσοφίας της τέχνης και από την άλλη η αισθητική και η πράξη της δημιουργίας. Στις συζητήσεις θα παρευρίσκονται φοιτητές και άλλοι προσκεκλημένοι, συμμετέχοντες ή μη στο σεμινάριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

cttrvlls Δεύτερο Εξάμηνο 2017 Ξεκινάμε με ένα νέο σχήμα τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές: Κατερίνα Αθανασίου, Αντώνης Λακίδης και μαζί ...