Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

«μη δουλεύετε ποτέ!»

Αυτή την Πέμπτη 7.11.13 και ώρα 5.00 – 7.00μ.μ. η δεύτερη εκπομπή των City Travellers αφιερωμένη στην καταστασιακή περιπέτεια..

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΩΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

να μας ακούσετε στο http://beton7artradio.gr/player/


Φτιάξαμε ένα φόρουμ συζήτησης: http://citytravellers.forumgreek.com/t1-topic#1

για να ανταλλάσσουμε πιο εύκολα σκέψεις... αν όμως προτιμάτε μια πιο άμεση επέμβαση on air,

210 751 2625 ελεύθερα στον αέρα από τις 5.00 το απόγευμα ως τις 7.00 /

Γιάννης Ιωαννίδης , Κατερίνα Αθανασίου, Αντώνης Λακίδης, /

στην μουσική Λουκάς Δημητρέλλος.


Στη δεύτερη περιπλάνησή μας στο πολύπλευρο πείραμα της διεθνούς ομάδας των Καταστασιακών (1956-1972) θα προσεγγίσουμε με λίγο βαθύτερες τομές τις υπαρξιστικές και τις αντιφονξιοναλιστικές καλλιτεχνικές καταβολές τους για να διακρίνουμε καλύτερα μερικά από τα πλούσια ηχοχρώματα που ζωντάνεψαν καταστασιακά συνθήματα τόσο απλά όσο σκανδαλώδη όπως το «μη δουλεύετε ποτέ!», για το οποίο η ιστορία, στη βιασύνη της να τακτοποιεί τις περιπέτειες με ετικέτες, εξακολουθεί να τους αντιμετωπίζει με αμηχανία. Θα μιλήσουμε γι’ αυτό το σύνθημα, με το οποίο κλείσαμε την προηγούμενη εκπομπή μας, και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε με ποιον τρόπο μπορεί −αν μπορεί−να σχετίζεται με τα σημερινά δεινά. Θα δούμε, σε συνάρτηση με αυτό, ποιες εσωτερικές εντάσεις, εντάσεις μεταξύ φιλοσοφιών ζωής σε τελική ανάλυση, προσδιόρισαν τα πρώτα βήματά τους μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Ποιες ήταν οι συνεισφορές της καλλιτεχνικής πλευράς τους στην «επανάσταση της καθημερινής ζωής», που αποτέλεσε το ιδιαίτερο διακριτικό τους στην πορεία των δυτικών κοινωνιών προς το 1968, και με ποιους τρόπους μπορούμε δικαιολογημένα να πούμε ότι οι Καταστασιακοί σημάδεψαν ένα ιστορικό μεταίχμιο που εξακολουθεί να μας επηρεάζει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

cttrvlls Δεύτερο Εξάμηνο 2017 Ξεκινάμε με ένα νέο σχήμα τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές: Κατερίνα Αθανασίου, Αντώνης Λακίδης και μαζί ...