Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Masterclass "Δουλειά σε μονοπλάνο" Με τους Harun Farocki και Antje Ehmann

http://www.labour-in-a-single-shot.net/en/films/

Ο Χαρούν Φαρόκι και η Άντγε Έμαν παρουσίασαν  - στο Goethe-Institut Athen -  το κοινό πρότζεκτ "Δουλειά σε μονοπλάνο / Labor in a single-shot / Eine Einstellung zur Arbeit". Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που έχουν ξεκινήσει από το 2011 και απλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Με την δουλειά ως αντικείμενο έρευνας οι δυο κινηματογραφιστές ταξιδεύουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο και κινηματογραφούν μονόλεπτα ή δίλεπτα βίντεο με θέμα την δουλειά. Πληρωμένη, απλήρωτη, χειροπιαστή ή πνευματική, παραδοσιακή ή εντελώς καινούργια, η εργασία γίνεται αντικείμενο αφήγησης άλλοτε με σασπένς κι άλλοτε με εκπλήξεις. Για παράδειγμα, στην Αφρική μια οικογένεια ζει καλλιεργώντας ένα μικρό κομμάτι γης. Ενώ, σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγρότες πληρώνονται για να αφήνουν ακαλλιέργητη τη γη τους. Κι αυτό ελέγχεται από δορυφόρο.

Το πρότζεκτ είναι μια συμπαραγωγή της Farocki Filmproduktion με το Goethe-Institut και τη γενική διεύθυνση και συντονισμό του έργου έχει το Ινστιτούτο Γκαίτε της Βοστόνης.

Στο τέλος του 2014, το πρότζεκτ θα ολοκληρωθεί με δύο μεγάλες εκθέσεις στο Βερολίνο και την Βοστώνη.

http://www.elculture.gr/global/news/masterclass-farocki-698751Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

cttrvlls Δεύτερο Εξάμηνο 2017 Ξεκινάμε με ένα νέο σχήμα τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές: Κατερίνα Αθανασίου, Αντώνης Λακίδης και μαζί ...