ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ[ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ]H ομάδα city travellers,

Μετά την αρχική περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας της και τη πολύ καλή διεξαγωγή συμπερασμάτων, γύρω από τις οριοθετήσεις που χρειάζεται μια ομάδα ανθρώπων ώστε η λειτουργία ενός συλλογικού στόχου – ιδέας να προσεγγίσει την πιθανότητα της επίτευξης, αναδιαρθρώνει την ομάδα με τη συμμετοχή νέων μελών.

Μερικά στοιχεία που συνθέτουν τις απαιτήσεις του εργαστηρίου, ώστε να είναι εφικτή η πραγμάτωση:
είναι η αφοσίωση στο έργο και την διαδικασία, παρ΄ όλη την αντίθεση που φέρει αυτό το ζητούμενο, με την σημερινή καθημερινότητα τού καθ΄ ένα από εμάς.
Να μην είναι απολύτως ωφελιμιστικού χαρακτήρα η προσέγγιση της ομάδας.
Να μην καλύπτει το εργαστήριο επικοινωνιακού ή συναισθηματικού χαρακτήρα ανάγκες.

Το εργαστήριο είναι ένας σκληρός τόπος, χωρίς ανέσεις και πολυτελείς παροχές. Είναι ένας τόπος μελέτης και εργασίας. Ανταλλαγής θεωρήσεων και όχι προσωπικών απόψεων και επιθυμιών. Δεν λειτουργεί ως art therapy. Εκρήγνυται, αλλά δεν επιδέχεται διασπαστικές πραχτικές. Ντρέπεται και δακρύζει αλλά αυτό δεν αφορά το έργο του κάθε φορά. Το προστατεύει και συνεχίζει. Δεν το απασχολεί η ποσότητα. Η παρακολούθηση δεν είναι μια χαλαρή διαδικασία. Απαιτεί δυναμική συνεργία, δραστικούς και ευέλικτους χειρισμούς. Επίπονη συνεχή καλλιέργεια, καθαρή τοποθέτηση, από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Η ομάδα city travellers είναι ένα πειραματικό εικαστικό-θεωρητικό εργαστήριο. Περιλαμβάνει την διοργάνωση εικαστικών μικρών συλλογικών δράσεων, από την έρευνα και την δημιουργία ως την έκθεση και την επαφή με το κοινό, και την περαιτέρω αξιοποίηση των συμπερασμάτων σε μελλοντικές δράσεις.
Για το σκοπό αυτό πραγματοποιούνται προπαρασκευαστικά εργαστήρια και διαλέξεις στην Αθήνα, ταξίδια και επισκέψεις σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Επόμενες δράσεις

1o θέμα: Η επόμενη σειρά μαθημάτων που προγραμματίζει η οργανώτρια ομάδα είναι: το θεωρητικό μάθημα που παραδίδει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος στα πλαίσια της ‘’περιήγησης’’ και προχωρώντας στους Καταστασιακούς: situationniste, Οι Καταστασιακοί και η Ψυχογεωγραφία.
Θα μεταδίδεται μέσω ιντερνετικής ραδιοφωνικής εκπομπή,
Ταξίδι στη Μυτιλήνη
Συμμετοχή στη έκθεση του ΒΟΟΖΕ cooperativa ‘Ομόλογα Παραδείσου’.

2o θέμα: Σχεδιάζουμε μια τηλεοπτική εκπομπή. Ένα ανεξάρτητο τμήμα θα δημιουργηθεί γι’ αυτή την εργασία.

3o θέμα: Απόφοιτοι της Καλών τεχνών και συναφών ιδρυμάτων, αρχιτέκτονες, φωτογράφοι, ή άλλοι που τους αφορά το εικαστικό ή ποιητικό ή ηχητικό δρώμενο. κλπ θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό σχέδιο που οργανώνουμε για μια ομαδική παρουσίαση στον πολυχώρο Camp. Η σχεδίαση της πρότασης θα ξεκινήσει εξ’ αρχής.

Πληροφορίες

Για απορίες και διευκρινήσεις: Κατερίνα Αθανασίου, στα τηλέφωνα 6987111182 /  παρακολουθήστε μας στο

blog: http://artcoursescitytravellers.blogspot.com/ όπου θα βρείτε και την φόρμα συμμετοχής,


Facebook, http://www.facebook.com/pages/City-Travellers/197638100270480.

http://www.facebook.com/events/176049382462922/

Δήλωση συμμετοχή σας, αποστέλλεται, στο mail. k.athanasiou@yahoo.gr και ένα ελεύθερο βιογραφικό περιγραφής τι σας ενδιαφέρει περισσότερο και τι σας προκαλεί στη δράση αυτή. Επίσης για πιο από τα 3 Θέματα θα θέλατε να εργαστείτε.

Το κόστος συμμετοχής έχει συμβολικό χαρακτήρα: 20 ευρώ.
Το κόστος του ταξιδιού το αναλαμβάνει κάθε συμμετέχοντας, καθώς και τα κόστη έκθεσης και παρουσίασης που μπορεί να ανέλθουν με την έκδοση - εφ’ όσον υπάρξει στα 100 ευρώ.

Θα ήταν ενδιαφέρον αν υπήρχε συμμετοχή και από το θεωρητικό τμήμα εκτός του εικαστικού. Καθώς και μελών από άλλες σχολές, συγγενείς ή μη.ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΝΟΜΑ:

ΕΠΩΝΥΜΟ:

ΗΛΙΚΙΑ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

ΤΗΛΕΦΩΝΑ:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΕΙΤΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

cttrvlls Δεύτερο Εξάμηνο 2017 Ξεκινάμε με ένα νέο σχήμα τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές: Κατερίνα Αθανασίου, Αντώνης Λακίδης και μαζί ...